06 Вересня 2023, 14:09

За підтримки Українського культурного фонду триває реалізація культурно-мистецького проєкту «Образ Воїна» – програми відновлення для захисників та захисниць України, які отримали важкі поранення, захищаючи Україну. Головні цілі проєкту – розповісти захисникам про можливості реабілітації через творчість, а суспільству дати можливість поглянути на світ очима воїнів-ветеранів.

Втілення проєкту розпочалося з серії майстер-класів для захисників у чотирьох містах України за участі художника, іконописця Лева Скопа. Кожен ветеран, за завданням малюючи ангела, зображував передусім себе – свої переживання, досвід, мрії, надії, емоційний стан. Наразі розпочато роботу зі створення онлайн-галереї, а завершальним етапом реалізації проєкту стане виставка робіт захисників у Києві. 

«Ми прагнемо, аби наш проєкт допоміг суспільству зрозуміти українських воїнів. Прагнемо наголосити на важливості психологічної реабілітації поранених. Та розповідаючи про один з прикладів такої реабілітації, прагнемо підштовхнути державу до створення комплексної програми відновлення для ветеранів. Захисники та захисниці України мають почуватися гідно та знати, що інвалідність – це не вирок, життя змінюється докорінно, але триває», – зазначили автори проєкту.


Категорія: Статті