29 Листопада 2023, 15:11

У середу, 29 листопада, розпочався ювілейний Франко-український фестиваль молодого кіно «МІСТ», що триватиме до 2 грудня за партнерства Українського культурного фонду. 

Цього року фестиваль відзначає своє п’ятиліття і вперше відбудеться у змішаному форматі. У фокусі конкурсної та позаконкурсної програм фестивалю – сучасні українські художні та документальні короткометражні фільми, створені молодими кінематографістами. Усі глядачі з України та Франції зможуть безкоштовно, в режимі онлайн переглянути конкурсну програму фестивалю та взяти участь у професійних майстер-класах. Для цього необхідно попередньо зареєструватися за посиланнямФільми фестивалю демонструються українською мовою з французькими субтитрами.

До конкурсної програми «МІСТ» цього року увійшло 17 короткометражних стрічок. Переможців фестивалю обере високопрофесійне міжнародне журі, очолюване видатною французькою продюсеркою та культурно-громадською діячкою Фаб’єнн Сервен-Шрайбер.

Також у місті Марсель в приміщенні Cité des Associations на поціновувачів українського молодого документального кіно очікують офлайн заходи фестивалю. У гостей буде змога переглянути позаконкурсну його програму та особисто поспілкуватись з авторами фільмів після кожного з показів в режимі відеозв'язку. Познайомитись та взяти участь у благодійному арт-проєкті «Листи до Бога», автором якого є молода харківська художниця Дарія Титова, чиї художні роботи не лише є своєрідною арттерапією, а й допомагають людям переосмислити війну та знайти в собі сили для подальшої боротьби.

Учасники фестивалю також можуть долучитися до благодійних зборів коштів на підтримку української аеророзвідки та безпосередньої купівлі дронів в підрозділ ЗСУ Зведена Тактична Група «Адам», у якій служать українські кінематографісти. 

Вхід на всі заходи фестивалю безплатний.



Категорія: Статті