29 Липня 2021, 18:07

Український культурний фонд та Національний фонд досліджень України підписали Меморандум про партнерство та співробітництво.

Відтепер і надалі, керуючись принципами спільних інтересів, взаємності та взаємодопомоги, Сторони разом координуватимуть зусилля в науковій та культурно-мистецькій діяльності, популяризації культури та науки в Україні та за її межами, покращенні якості підготовки профільних фахівців та експертів, а також - створюватимуть спільні освітні та науково-дослідні проєкти.

«Український культурний фонд вітає та підтримує спільне з Національним фондом досліджень України формування інноваційних ідей із метою подальшого розвитку наукових потужностей та культурної і мистецької діяльності в Україні», - засвідчив Владислав Берковський, Виконавчий директор Українського культурного фонду.

Серед ключових напрямів співпраці:

  • Визначення, напрацювання та досягнення інноваційних цілей у сфері наукової і науково-технічної діяльності, міжнародного науково-технічного співробітництва, культурної і мистецької діяльності.
  • Проведення спільних заходів (семінарів, вебінарів, тренінгів, воркшопів, лекцій, науково-практичних конференцій, круглих столів, виставок тощо).
  • Розробка та втілення програм, курсів, проєктів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності щодо функцій і ролі наукових досліджень, професійного портрета науковця та працівника культури, професійних творчих працівників, розвиток сучасних напрямів культурної і мистецької діяльності, сприяння збереженню, актуалізації і популяризації національного культурного надбання.
  • Забезпечення спільного пошуку, відбору, аналізу, адаптації, супроводу та втілення інноваційних проєктів.
  • Обмін інформацією та практичним досвідом у реалізації наукових та культурно-мистецьких проєктів, організації освітніх, наукових та інших заходів, спрямованих на популяризацію культури та науки в Україні.
  • Підтримка та сприяння підвищенню рівня кваліфікації та якості роботи експертів, що залучаються до проєктів Сторін.


Категорія: Статті