28 Жовтня 2022, 16:10

Про українську культуру, яка щодня потерпає від російських обстрілів, розповіли на міжнародному форумі «CulTourE4Youth – Підтримка молодіжного підприємництва в культурному туризмі для прибережних громад у Чорноморському регіоні» (CulTourE4Youth – Supporting Youth Entrepreneurship in Cultural Tourism for coastal communities in the Black Sea region). Форум відбувся в межах 50-ї Генеральної асамблеї Конференції периферійних приморських регіонів.

Дмитро Решетченко, заступник Виконавчого директора УКФ з проєктної роботи, розказав про конкурсні програми та проєкти, що були створені в напрямку культурно-пізнавального туризму. Окрему увагу присвятив ЛОТам «Регіональна ініціатива», які вперше мали бути реалізовані у співпраці з міськими радами, але були зупинені через повномасштабну війну, та закликав не співпрацювати з росіянами.

«За 7 місяців війни росія повністю зупинила туристичну галузь країни, культурно-пізнавальні маршрути в регіонах, які, зокрема, стимулювали їхній розвиток. Російська армія частково зруйнувала або повністю знищила понад 1000 об’єктів культурної спадщини, культурно-туристичної інфраструктури. Щодня своїми обстрілами вони продовжують вбивати мирних жителів України. Пам’ятайте про це щоразу, як виникне ідея створити спільні проєкти з росіянами», – сказав Дмитро Решетченко під час виступу.

Категорія: Статті