28 Червня 2024, 12:06

25 червня відбулася підсумкова зустріч експертів УКФ з нагоди завершення експертного оцінювання проєктів поточного грантового сезону. Захід традиційно присвятили моніторингу проробленої роботи, обміну досвідом та плануванню на майбутнє.

Зустріч розпочалася з вітальних слів голови Наглядової ради УКФ Наталії Кривди та ексМіністра культури України, генерального директора-художнього керівника Національного академічного драматичного театру ім. Франка Євгена Нищука. Голова Фонду під час виступу відзначила важливість сьогоднішнього зібрання для експертного середовища України та тих, хто планує до нього доєднатися. 

«Експертне оцінювання в діяльності будь-якого грантодавця процес – без перебільшення – ключовий, особливо, коли йдеться про державні кошти. Саме експертне оцінювання допомагає визначити якість, доцільність, ефективність, оцінити ризики та інші ключові аспекти проєкту перед його фінансуванням. Дякую кожному члену експертних рад Фонду за експертизу та професійність. Завдяки вам ми приймаємо обґрунтовані рішення щодо доцільності підтримки того чи іншого проєкту», – сказала Наталія Кривда, голова Наглядової ради УКФ, під час виступу. 

Підсумки роботи семи експертних рад УКФ у грантовому сезоні 2024 на заході підбила начальниця експертного відділу УКФ Тетяна Бабійчук. Заступник виконавчого директора УКФ з проєктної роботи Дмитро Решетченко поділився досягнутими результатами Фонду у розрізі експертного оцінювання 2024 та минулих років.

«Візія Українського культурного фонду на 2024-2027 роки стала лейтмотивом щорічної підсумкової зустрічі з експертами, які разом з УКФ віддано та послідовно тримають національно-культурний стрій: культура та креативність для перемоги та відновлення. Експертність для УКФ передбачає глибоке занурення в тему рік за роком. Це тривалий і послідовний процес, що потребує чималих зусиль. Щиро дякую експертам, що знайшли час і долучилися до нашого заходу. Для нас – це унікальна можливість почути думки та бачення фахівців, які є справжніми лідерами та новаторами у своїй галузі. Ваш досвід та знання допомагають нам краще зрозуміти сучасні тенденції та виклики, з якими ми стикаємося в культурній площині», – сказав Дмитро Решетченко під час виступу.





Категорія: Статті