27 Червня 2024, 15:06

Наші експерти, як ніхто інший, розуміють усю повноту відповідальності за виставлені проєктам бали. Адже самі були заявниками й з нетерпінням чекали вердикту експертних рад УКФ.

Враженнями від роботи в експертній раді «Аудіальне мистецтво», маючи досвід заявниці попередніх років, поділилася Марія Бурмака для рубрики #експертУКФ.

Бути експертом УКФ для Вас – це?

Це відповідальність. Не тільки перед українською культурою, але й передусім перед заявниками. Я декілька разів подавала власні проєкти й отримувала коментарі від експертів, які їх оцінювали. Тому розумію, наскільки важливо для подавачів отримувати не просто оцінки від експертів, але і їх логічне обґрунтування.

Чому культура важлива і на часі?

Культура є невіддільною частиною людського життя і має глобальний вплив на особистісний розвиток, суспільну згуртованість, економіку та дипломатичні відносини країни. Культура сприяє створенню почуття спільності та приналежності до роду. Через спільні культурні заходи, мистецтво і традиції люди згуртовуються та єднаються, що особливо важливо в часи викликів і змін.

Що вас надихає?

Діяльність експертних рад Фонду. Усвідомлення, що зрозумілі рекомендації та поради експертів здатні мотивувати заявників на майбутні подачі навіть в разі їх невдалих попередніх спроб. І це, я вважаю, є надважливим особливо зараз, в цей складний для кожного з нас час. Коли ресурси УКФ для підтримки культурно-мистецьких ініціатив є досить обмеженими, кожен експерт має можливість зробити свій власний внесок у підтримку культурної спільноти та розвиток культури в цілому. 

Читайте також: «Бути експертом УКФ – це..?» – відповідає Роман Петрук, представник експертної ради «Візуальне мистецтво»




Категорія: Статті