25 Червня 2024, 10:06

Посольство Нідерландів в Україні перерахувало 250 тис. грн для підтримки українських митців в межах грантової угоди з Українським культурним фондом.

Завдяки розпочатій співпраці будуть додатково профінансовані 2 проєкти грантової програми «Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності» відповідно до рейтингового реєстру. Загалом кількість стипендіатів у 2024 році збільшиться до 37. 

«Український культурний фонд вкотре підтвердив статус державної інституції з прозорим та справедливим механізмом розподілу донорських коштів. Співпраця з міжнародними партнерами, яку ми активно налагоджуємо, масштабує підтримку для наших митців й діячів культури, роблячи можливим втілення їхніх творчих ініціатив. І допомога Посольства Нідерландів та Міністерства культури Люксембургу тому наочний приклад, адже кількість цьогорічних переможців УКФ збільшилася саме завдяки їм», – зазначив Дмитро Решетченко, заступник виконавчого директора УКФ з проєктної роботи. 

Дотримуючись в роботі принципів прозорості та відкритості, наводимо перелік проєктів, автори яких отримають кошти Посольства Нідерландів на їх реалізацію: 

  1. «Антологія українських колискових» (7SCH11-35667). Проєкт передбачає створення, запис та публікацію на широку аудиторію циклу з 18 українських колискових, тематично обʼєднаних у 3 категорії для дітей різного віку. Батьки та матері можуть вмикати колискові своїм діткам і навчитися їх співати самостійно, встановлюючи з дитиною тісніший емоційний контакт. Усі колискові записані акапельно, що спрощує процес самостійного засвоєння матерями та батьками. Публікація передбачена як в аудіоформаті, так і у супроводі відео з текстами колискових, що сприятиме кращому запамʼятовуванню. Проєкт має на меті охопити аудиторію в понад 100 000 осіб.
  2. «Український кінофестиваль у Всеукраїнській мережі кіноклубів kinoklub.org.ua» (7SCH11-33511). Це проєкт з відновлення діяльності всеукраїнської мережі кіноклубів kinoklub.org.ua, започаткованої у 2018 році. У межах фестивалю відбудуться некомерційні покази 18 визначних артфільмів України – у військових частинах, в бібліотеках, будинках культури, бомбосховищах, культурних просторах. Фестиваль спрямований на промоцію найкращих зразків українського кіно, популяризацію української культури та створення осередків громадянського суспільства через відновлення кіноклубного руху.


Категорія: Статті