25 Квітня 2024, 16:04

Український культурний фонд, дотримуючись усталених принципів відкритості та прозорості, публікує документ оновленого Регламенту Наглядової ради УКФ. 

Регламент визначає порядок роботи Наглядової ради Фонду та її членів, пов’язаних зі здійсненням ними своїх повноважень. Відповідно до прийнятого документа, засідання Наглядової ради відтепер будуть публічними й транслюватимуться на ютуб-каналі УКФ, а за їх результатами на сайті Фонду оприлюднюватимуться повноцінні протоколи, а не лише рішення, як це було раніше.

Протоколи засідання Наглядової ради підписуються головою Фонду та секретарем за виключенням протоколів засідань Наглядової ради з результатами конкурсного добору. Такі протоколи візуються на засіданні головою та членами Наглядової ради, які брали участь у ньому. Серед інших нововведень, передбачених Регламентом, під час ухвалення рішень члени Наглядової ради можуть голосувати «за», «проти», «утримались», а не лише «за» та «проти», як було раніше.

Звертаємо вашу увагу, що вимоги до кандидатів на посаду Виконавчого директора УКФ будуть затверджені окремим протоколом. 

Нагадаємо, Наглядова рада УКФ – це один з органів управління, який здійснює низку функцій, передбачених ЗУ «Про Український культурний фонд» та Положенням про Український культурний фонд. До складу Наглядової ради входять дев’ятеро осіб: двох визначає президент, двох – Міністерство культури та інформаційної політики. По два представники від закладів культури та громадських об’єднань обирають шляхом відкритого рейтингового інтернет-голосування. Голову Наглядової ради (голову Фонду) висувають на посаду окремо інші вісім членів і затверджують наказом МКІП. Строк повноважень членів Наглядової ради становить три роки.



Категорія: Статті