23 Травня 2022, 12:05

Двічі на тиждень Український культурний фонд формує добірки актуальних можливостей, що спрямовані на підтримку діячів культури, які залишилися в Україні або були змушені виїхати за кордон у зв’язку з повномасштабною військовою агресією російської федерації. 

Начасний перелік:

  • Загальноєвропейська федерація асоціацій культури «Європа Ностра» та Фонд світової спадщини заснували «Стипендію солідарності у збереженні культурної спадщини України». Мета – надати підтримку фахівцям культурної сфери України в час скрути. Термін подачі заявки на перший конкурс завершується 1 червня 2022 року. Деталі – за посиланням.
  • У межах Європейського року молоді 2022 ініціатива «Creative FLIP» за підтримки Європейського Союзу оголосили про конкурс для організацій сектору креативних індустрій, які зацікавлені у налагодженні співпраці зі школами, ознайомленні учнів з творчими професіями та налагодженні зв’язків із місцевою громадою. Термін подачі заявки завершується 6 червня 2022 року. Деталі – за посиланням.
  • Польське товариство авторів «ZAiKS» в межах програми «Creators for Ukraine» оголосило про конкурс для підтримки діячів у сфері мистецтва, культури та мистецької освіти, які постраждали від війни в Україні та наразі перебувають на території Польщі. Максимальна сума гранту складає 20 000 PLN. Подати заявку на фінансування необхідно польською або українською мовою за посиланням.
  • Словацька Мистецька Рада (FPU) оголосили про початок стипендіального конкурсу для діячів у сфері театру, танцю, музики, образотворчого мистецтва, літератури. Подати заявку необхідно словацькою або англійською мовою за посиланням. 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал «УКФ ЩОДНЯ» або дайджест «Хроніки культурного фронту», щоб не пропустити корисну інформацію.

Категорія: Статті