22 Листопада 2023, 10:11

30 листопада на великі екрани України виходить стрічка «Нескінченність за Флоріаном», створена за підтримки Українського культурного фонду. Картина розповідає про боротьбу за модерністську споруду «Летюча тарілка» в Києві та творчу спадщину її архітектора Флоріана Юр’єва.

Головний герой стрічки Флоріан Юр’єв був художником, поетом, вченим, майстром музичних інструментів. Він, зокрема, розробив герб української столиці у вигляді гілки каштана. Помер митець 2021-го року, невдовзі після надання «Летючій тарілці» статусу пам‘ятки архітектури.

За сюжетом фільму, архітектор напередодні свого 90-річчя отримує погані новини. Держава здала в оренду забудовнику його головний архітектурний твір – «Летючу тарілку» на Либідській площі. Тепер тут має постати черговий торговельний центр. За допомогою молодих архітекторів і активістів Флоріан Юр’єв вирішує зірвати цей задум.

«Нескінченність за Флоріаном» – повнометражний дебют режисера Олексія Радинського. Ця стрічка виросла з короткометражної роботи «Колір фасаду: синій», яка описувала боротьбу за «Летючу тарілку». Повний метр ширше розкриває спадок, який залишив Флоріан Юр‘єв.

Прокат картини обмежений. Повний перелік кінотеатрів, у яких йтимуть покази, незабаром з’явиться на сторінці фільму.

Трейлер фільму доступний за посиланням.


Категорія: Статті