22 Вересня 2022, 09:09

Міжнародний проєкт «Charity Hero» від благодійного фонду «Українська Освітня Фундація» запускає фандрейзингову кампанію «Help to save Ukrainian culture now!» на підтримку української культури. Партнером ініціативи виступає Український культурний фонд.

Завдяки спільним зусиллям небайдужі люди з кожного куточка планети зможуть підтримати українську культуру в один клік на екрані свого смартфону.

«Ми позиціонуємо наш проєкт терміном «one click donation». Аби здійснити грошову пожертву, тобто донейт, достатньо натиснути на екран смартфону. Просканувати QR-код, перейти за посиланням, обрати суму переказу та зручну систему оплати. Кошти будуть акумульовані на спеціальному рахунку партнера, для якого ми їх збираємо. У випадку з культурним напрямком – на рахунку Українського культурного фонду», – розповів Олександр Дяченко, співзасновник проєкту, представник благодійного фонду «Українська Освітня Фундація».

В межах фандрейзингової кампанії Український культурний фонд зібрані кошти планує направити на

  • підтримку українських митців та діячів культури у форматі стипендій;
  • підтримку культурно-мистецьких проєктів, що спрямовані на відновлення культурної спадщини та популяризацію української культури за кордоном; 
  • підтримку національні та регіональні медіа, які продовжують інформувати світ про воєнні злочини, що вчиняє росія на території України.

Першими країнами, в яких запрацює проєкт, стануть Польща та США. Інформаційні плакати будуть розміщені у закладах культури та відпочинку, а також на локаціях, де заплановані масові культурні заходи. 

Водночас долучитися до кампанії на підтримку української культури та стати її Амбасадором можна вже зараз! Що необхідно зробити:

  • розмістити банер підтримки на вашому інформаційному ресурсі (веб-сайт, сторінки в соціальних мережах). Завантажити у відповідному форматі можна за посиланням.
  • для привернення увагу громадськості, розмістити друкований плакат у своїй інституції або закладі під час проведення заходів. Завантажити у відповідному форматі можна за посиланням.
  • підтримати УКФ фінансово за посиланням.
  • поширити інформацію про фандрейзингову кампанію через ваші комунікаційні канали. 

Ми будемо дуже вдячні за вашу допомогу та докладені зусилля. Допоможіть зберегти українську культуру зараз!


Категорія: Статті