21 Вересня 2022, 13:09

У програмі ЄС «Креативна Європа» оголошено спеціальний конкурс для підтримки українських переселенців та культурного і креативного секторів України (підпрограма «Культура»).

Бюджет конкурсу - 5 мільйонів євро.

За даним конкурсом для розподілу фінансування буде відібрано три проєкти-консорціуми, одним учасником в кожному з яких буде організація з України.

Грантовий фонд буде розділений на три частини:

  • 2 мільйони євро виділять на підтримку українських митців і культурних організацій для створення і демонстрації мистецьких проєктів. Переможцем цього напряму буде 1 консорціум з мінімум двох організацій, який повинен створити механізм фінансування великої кількості малих проєктів за допомогою каскадних грантів.
  • 2 мільйони євро виділять проектам націленим на допомогу українцям, особливо дітям, вимушено переміщеним через військову агресію росії, як на території України так і в країнах учасницях “Креативної Європи”, отримати доступ до культури та сприяти їх інтеграції в новому середовищі через культуру.
  • Переможцем цього напряму буде також 1 консорціум з мінімум двох організацій, який повинен створити механізм фінансування великої кількості малих проєктів за допомогою каскадних грантів.
  • 1 мільйон євро піде на підготовку до післявоєнного відновлення українського культурного сектору, планування інвестицій і навчання українських фахівців, котрі спеціалізуються на збереженні культурної спадщини.

Мета конкурсу — підготувати післявоєнне відновлення українського культурного сектору, а також допомогти українським митцям і культурним організаціям у створенні та демонстрації своїх проєктів в Україні та країнах-учасницях «Креативної Європи». 

Кінцевий термін подачі документів: 29 листопада 2022 17:00 CET 

Якщо у вас виникатимуть питання щодо конкурсу та умовам подачі заявки, звертайтеся до Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні на [email protected].

Категорія: Статті