+380 (44) 506 22 66 [email protected]
02 Вересня 2024, 11:09

Якби наша воля, воно тривало б вічно. Але тут ми безсилі. Тож разом з вами ставимо літо на паузу. Від думки, що воно більше не повториться, сумуємо. А ви? Так, буде десятки інших літ, але точно не це. До його спекотних заходів сонця й ніжних світанків, митей спокою серед шуму зелених лісів та морських хвиль, днів, просочених ароматами малини, персиків, черешні, кавунів, посиденьок на атмосферних терасах – ми ще не раз повернемося через переповнені галереї в телефонах. 

А поки вересень безрезультатно змагається за першість, пропонуємо вам зазирнути у наш наповнений теплими й сонячними спогадами серпень. 

Ми завершили приймати документи від охочих обійняти крісло виконавчого директора Фонду. Загалом на посаду подалися чотири претендентки. Наступний етап конкурсного добору – відкриті співбесіди, на які обов'язково запросимо вас. Офлайн чи онлайн – формат участі обирати вам. Тож слідкуйте за нашими новинами, щоб не пропустити запрошення. 

Останній місяць літа запам'ятався презентацією проєкту за підтримки УКФ «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія. Місце сили», яку ми відвідали. Ініціатива об’єднала 120 учасників з різних куточків України, які спробували себе в ролі телеведучих, радіоведучих, блогерів, аніматорів. Маленькі українці з інвалідністю долучилися до групових майстер-класів та індивідуальних занять з акторської, журналістської та сценарної майстерностей, ораторського мистецтва, блогінгу, взяли участь у креативних групових воркшопах з ART-творчості, операторської майстерності, анімації та психотренінгах.

Сім років УКФ будує суспільство, в якому доступ до якісної освіти – рівний для всіх без винятку, різноманітність сприймають як належне, а психологічну підтримку отримує кожен, хто її потребує. Робитимемо це і надалі.

У серпні презентували Звіт діяльності УКФ за ІІ квартал 2024 року. Інформація там викладена цікаво та зрозуміло завдяки інфографікам, зображенням та корисним посиланням. Окрему увагу приділили ініціативам, що сприяли розвитку установи та посиленню її інституційної та операційної роботи.

Дотримуючись в роботі принципів відкритості та прозорості розпочали публікацію реєстрів проєктів-переможців, які втіляться за підтримки Фонду. У межах програм «Культура без бар'єрів» та «Культурна спадщина» таких буде аж 56. Чекаємо їх з нетерпінням, як і на фестиваль «Харків: (не)релокована культура», що відбудеться в Івано-Франківську з 12 по 15 вересня.

Цей захід за підтримки УКФ для харківських митців – можливість повноцінно представити свої напрацювання у відносно безпечному регіоні, відчути контакт з глядачами та слухачами, отримати відгук про свої роботи. Для гостей – нагода доторкнутися до мистецького життя прифронтового міста. Програма події насичена. Упродовж чотирьох днів заплановані покази вистав, музичний концерт харківських композиторів, виставки, літературна та дискусійні панелі.

А 5 вересня у Києві чекатимемо вас на масштабній події, присвяченій культурній спадщині – «Культурна спадщина в Україні: від збереження до повоєнного відновлення». 

Захід, організований Бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні у партнерстві з УКФ, поєднає презентації проєктів та ініціатив зі збереження матеріальної та нематеріальної культурної спадщин, представлення актуальних можливостей програм підтримки сектору, а також воркшопи, сесії та круглі столи за участі найбільших українських та міжнародних професіоналів.

І поки ви читаєте наш дайджест, до запуску готуються ще два проєкти за підтримки УКФ: «Культурна спадщина в один клік» та «Українська писанка в європейському культурному просторі». Перший стане справжньою знахідкою для культурно-мистецьких закладів й споживачів культурного продукту, другий – зробить доступнішими унікальні музейні експонати для всіх охочих. 

24 серпня ми вітали вас і нас з річницею незалежності України. 33 роки тому наша Батьківщина відродилася на карті світу завдяки одвічній боротьбі, волі до свободи та незламній відвазі захищати своє. Продовжуємо гартувати силу духу, не втрачаємо протиборчого настрою, перетворюємо тимчасові труднощі на можливості, як заповідала Ірина Фаріон. Звісно, з допомогою нашої прекрасної культури.

Поставивши літо на паузу, ми на повну увімкнули осінь. Про що свідчать запаси накупленого трав'яного чаю, меду та книг. Та й осінні холоди не такі вже й страшні, бо ж нас зігріватимуть проєкти #запідтримки УКФ. І вас теж!

Мирних, спокійних та переможних 30 днів!

На зв’язку!


Категорія: Статті