19 Червня 2023, 11:06

14 червня у Національній академії керівних кадрів культури і мистецтва відбулася підсумкова зустріч з експертами за результатами оцінювання проєктів у 2023 році. Серед головних тем дискусії – обговорення шляхів якісного покращення складу експертних рад, проведення сертифікації експертів, а також розгляд пропозицій до відновлення української культури та ролі Українського культурного фонду у цьому процесі.

Зустріч розпочалась з виступу Владислава Берковського, Виконавчого директора УКФ, який представив результати роботи Фонду під час війни, а також поділився планами на майбутнє. Про підсумки роботи експертних рад УКФ у грантовому сезоні 2023 відзвітувала Тетяна Бабійчук, заступниця начальника експертного відділу УКФ, та розповіла про складнощі, з якими стикнулися експерти при оцінюванні проєктів. Заступник Виконавчого директора УКФ з проєктної роботи Дмитро Решетченко представив пропозиції до процесу якісного покращення складу експертних рад Фонду.

Також на зустрічі були присутні експерти УКФ Валентина Бочковська, Ігор Курус, Вікторія Добровольська та Лідія Макаренко. Вони поділилися з присутніми своїми враженнями та труднощами, з якими стикнулися при оцінюванні проєктів. Кінцеве слово мала директорка Центру неперервної культурно-мистецької освіти НАКККіМ Ірина Шевченко. Вона анонсувала освітню програму та методи сертифікації експертів, розроблені під стандарти УКФ.

На сесії «запитання- відповідь» одним з основних питань, що було обговорено, стало поліпшення навичок експертів, які беруть участь у процесі оцінювання культурних проєктів. Учасники активно брали участь у дискусії та разом з Дирекцією Фонду обговорювали процедуру сертифікації експертів. Цей крок дозволить ґрунтовно оцінити та підтвердити навички експертів у відповідних сферах їхньої діяльності, що сприятиме більшій об'єктивності та якості процесу оцінювання проєктів.

Український культурний фонд вдячний учасникам зустрічі за конструктивну критику, коментарі та надихаючі пропозиції.

Фотоальбом зустрічі доступний за посиланням.



Категорія: Статті