19 Квітня 2024, 15:04

У середу, 17 квітня, відбувся онлайн-захід «Nurturing cultural exchanges with Ukrainian Arts and Culture» (Розвиток культурного обміну з українським культурно-мистецьким сектором), організований Українським культурним фондом й Українським інститутом за підтримки Британської ради та Мистецької ради Уельсу.

На заході з вітальними промовами виступили Мік Антоніу Мебер, член Уельського парламенту (Senedd), та новопризначена голова Наглядової ради УКФ Наталія Кривда.

«Наша культура – це є ми самі, наше минуле, наше сучасне, наше майбутнє. Захищаючи культуру, ми захищаємо право європейської нації жити цінностями гідності, свободи, демократії, прав людини. Культурна дипломатія залишається інструментом безпеки України, допомагаючи залучати додаткові ресурси для захисту національної культурної спадщини. Ми вдячні нашим партнерам за постійну підтримку, яку ми відчуваємо протягом більше ніж десяти років агресії російської федерації проти України. Ми відкриті та запрошуємо вас до співпраці, щоб зберегти та зміцнити культурну ідентичність та незалежність України як частини європейської спільноти», – зазначила Наталія Кривда.

Основною темою обговорення на заході стали можливості співпраці між культурно-мистецькими секторами Уельсу та України для підтримки та зміцнення міжкультурних зв'язків українських та уельських митців у складні часи. Як приклад подібної взаємодії з Великою Британією, УКФ презентував результати грантової програми «Культура для змін», платформу з підтримки сталості проєктів «Креативний акселератор», а також спільне з Британською радою дослідження «Авторське право та креативні індустрії в Україні». 




Категорія: Статті