16 Травня 2022, 10:05

Асоціація замків і музеїв Балтійського моря (Association of Castles and Museums around the Baltic Sea), яка була заснована як інструмент, що допомагає процесу культурного возз'єднання Європи, висловила солідарність з українським народом, засудила військову агресію проти України та припинила співпрацю з російською федерацією.

«24 лютого 2022 року росія напала на Україну, тобто Європу. Щодня і щоночі московські танки, реактивні літаки і ракети посилаються, щоб вбивати невинних людей і свободу. Українські воїни та мирні жителі борються за свою країну і за всіх нас. Їхні матері, дружини та діти шукають притулок у підвалах чи в сусідніх країнах. Пекло на землі горить знову.

У цьому контексті Асоціація замків і музеїв Балтійського моря здається такою ж незначною, як піщинка на березі моря. Проте кожна піщинка становить міцний берег проти шторму. Асоціація не може відправити в Україну ні зброю, ні польовий госпіталь, проте може висловити свою солідарність з українцями та припинити співпрацю з російськими державними організаціями. Асоціація також прийняла рішення припинити будь-яку роботу над каталогом російською мовою», - йдеться в заяві представників Асоціації. 

Повний текст заяви доступний за посиланням.

Категорія: Статті