16 Січня 2024, 09:01

Український культурний фонд завершив формування інформаційних довідок про фахівців експертних рад УКФ, які оцінюватимуть проєкти за сімома секторами культури та мистецтв у 2024 році. Інформація про 231 експерта вже доступна у відповідному розділі на сайті Фонду.

«Ми отримали 350 заявок від охочих доєднатися до експертних рад УКФ цьогоріч. І лише 231 кандидат пройшов нашу верифікацію на відповідність високим стандартам професійної діяльності та ділової репутації. Саме їм буде довірено процес оцінювання культурно-мистецьких проєктів, дотримуючись критеріїв Методики експертного оцінювання», – наголосив виконавчий директор УКФ Владислав Берковський, коментуючи завершення конкурсу з добору експертів. 

Очільник УКФ зауважив, що деякі фахівці увійшли до експертних рад УКФ повторно. 

«Позитивний досвід співпраці та ефективна комунікація експертів з Фондом зробили можливим їхнє переобрання. Для експертів попередніх років окремо враховувалися відсутність або вчасне повідомлення про існування конфлікту інтересів, належне дотримання критеріїв Методики експертного оцінювання, його термінів та умов конфіденційності й нерозголошення таємниці, відсутність звернень від заявників щодо необґрунтованості за результатами експертного оцінювання», – пояснив Владислав Берковський. 



Категорія: Статті