18 Листопада 2021, 09:11

На цьому наголосив виконавчий директор Українського культурного фонду Владислав Берковський під час презентації діяльності Фонду для представників українських громад та культурного сектора за кордоном, повідомляє Укрінформ.

«Одним з головних завдань, які поставлені державою перед УКФ, і що відображено в законі про Український культурний фонд, є підтримка української діаспори та світового українства. І в наступному році ми плануємо більше зосередитися в цьому напрямку. Ми готові допомагати, розвивати, вкладатися в розвиток української культури. На сьогодні лише за 2021 рік ми підтримали понад 500 проєктів, які стосуються різних тематик і напрямків. Мені дуже прикро це відзначати, але якраз напрямки, які стосуються діяльності та підтримки світового українства, української діаспори, – це фактично одиничні проєкти. Мені б хотілося бачити їх набагато більше», – сказав Берковський.

Він зазначив, що метою презентації є підтримка закордонного українства, налагодження співпраці, її поглиблення і формування нових культурних проєктів, які будуть націлені не лише на саму Україну, а й дозволять підтримати українців поза її межами.

«І тому сьогодні ми проводимо зустріч з вами усіма, представимо свої можливості, обговоримо ваші ідеї, пропозиції для того, щоб випрацювати спільний рух, побачити спільний шлях, який приведе нас до більшої підтримки української культури, української ідеї у світі», – підкреслив виконавчий директор УКФ.

Своєю чергою заступник директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Андрій Яців зауважив, що захід зібрав розмаїту аудиторію з багатьох країн світу.

«Із 35 країн зареєструвалися наші учасники. Нас усіх об’єднує Україна та бажання творити культуру, сучасний культурний продукт», – сказав він.

Матеріал вперше опубліковано на сайті «УКРІНФОРМ».

Категорія: Статті