15 Серпня 2023, 15:08

У Києві за підтримки Українського культурного фонду відбувся 19-й Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Чорноморські Ігри». 

Фестиваль пройшов на двох локаціях: в студії музичного каналу М1 та інноваційному містечку Unit City. Проведення фестивалю у Києві стало вимушеним кроком, оскільки постійне місце проведення «Чорноморських Ігор» - м.Скадовськ - знаходиться в тимчасовій окупації.

Привітання «Чорноморським Іграм 2023» надіслав Президент України Володимир Зеленський. Він подякував організаторам за те, що в цей нелегкий вони дарують юним українцям турботу та радість, можливість розвивати й демонструвати свої таланти. Президент підкреслив, що людину створює добро та любов, а не злість і ненависть та побажав, щоб наступні «Чорноморські Ігри» приймала гостинна херсонська земля, сонячний та мирний Скадовськ.

Ідея підтримки Херсонщини, частина якої знаходиться у тимчасовій окупації, а інша частина перебуває під постійними обстрілами ворога, стала ключовою у філософії «Чорноморських Ігор 2023». Більше того, фестиваль об’єднав талановитих дітей України, які сьогодні розкидані по всьому світі. На участь у вокальному конкурсі було надіслано 517 заявок з 25-ти областей України, а також з 12 країн світу.

Володаркою Гран-прі 19-х «Чорноморських Ігор» стала Єва Генова, 13 років, з міста Костопіль, Рівненської області. Єва присвятила цю перемогу своєму татові та усім захисникам і захисницям нашої країни. На превеликий жаль, батько Єви не побачив переможного виступу доньки. Він загинув 14 липня під час виконання бойового завдання.

Фестиваль підтримала рекордна кількість популярних українських виконавців зі своїми актуальними патріотичними піснями та треками: ENLEO, Demchuk, Маша Кондратенко, dj Polinka, Probass ∆ Hardi, TVORCHI, СОЛОХА, Анна Трінчер, М’ЯТА, POSITIFF, КOLA, MamaRika, Zlata OGNEVICH, SHUMEI, СНЕЕV, TARABAROVA, Олександр Пономарьов, Jerry Heil, ROXOLANA, KARTA SVITU, Kazka, «Український гурт Антитіла». Традиційно серед гостей фестивалю були його переможці та лауреати різних років: NK, DZIDZIO, Tiна Кароль, DOROFEEVA, DIMARIA, SONIKA |Софія Самолюк, Darisha, Олена Усенко, MASHA DANILOVA, Alena Omargalieva, KRYLATA, TAYANNA.

Під час фестивалю були проведені дискусійні зустрічі та майстер-класи. Зокрема, Український культурний фонд розповів про можливості та грантові програми для розвитку творчих дітей.

Глядачами фестивалю стали ВПО з Херсонщини, діти загиблих героїв, учасники бойових дій та їхні родини, воїни з інвалідністю, сонячні діти з Херсонщини, які нині проживають у різних куточках країни.

Телеверсія фестивалю буде показана у телемарафоні Єдині новини 26 серпня о 21:00, а 1, 9 та 16 вересня в ефірі музичного каналу М1.



Категорія: Статті