14 Грудня 2023, 10:12

3 грудня 2023 року завершився конкурс з добору експертів до експертних рад Українського культурного фонду.

Цього року до УКФ надійшло понад 350 заявок від кандидатів.

Згідно з Положенням про експертні ради, останні окремо формуються для кожного з секторів культури та мистецтв. Комісія з добору та організації роботи експертних рад рекомендує кандидатів відповідно до професійної діяльності у відповідному секторі культури та мистецтв, досвіду управління, бюджетування та оцінки проєктів у культурно-мистецькій сфері, ділової репутації, пріоритетних напрямків конкурсних програм грантового сезону 2024 року. 

Окремо для експертів попередніх років враховувався досвід співпраці, а саме: відсутність та вчасне повідомлення про існування конфлікту інтересів, дотримання критеріїв Методики експертного оцінювання, його термінів та умов конфіденційності й нерозголошення таємниці, відсутність звернень від заявників щодо результатів експертного оцінювання та ефективна комунікація з Фондом. Кандидати, які не продемонстрували відповідність вищезазначеним критеріям, не були рекомендовані до складу експертних рад 2024 року.

Загалом, Дирекція Фонду до експертних рад УКФ наступного року затвердила 231 особу за сімома секторами культури та мистецтв. На завершальному етапі перебуває процес формування інформаційних довідок про експертів грантового сезону 2024 року для подальшого оприлюднення на сайті УКФ.



Категорія: Статті