14 Вересня 2023, 11:09

19 вересня розпочнеться серія воркшопів із диджиталізації культурної спадщини «Цифрова спадщина: збереження минулого заради майбутнього». Проєкт реалізується Українським культурним фондом у співпраці з компанією Digital Transitions | Heritage, яка є лідером у сфері оцифрування спадщини в Північній Америці та в усьому світі.

В межах проєкту заплановано 4 зустрічі, що відбудуться на платформі ZOOM. Мова воркшопу - англійська з перекладом на українську.

  • Воркшоп 1 «Пошук джерел підтримки для вашої програми оцифрування», що відбудеться 19 вересня, 16:00-17:00. Під час зустрічі розглядатимуться такі питання, як початкова підготовка та планування програми оцифрування, готовність колекції до оцифрування, наявність команди, програмна стійкість, позиціонування вашої організації для заявок на фінансування та побудова реалістичного плану роботи після отримання гранту на оцифрування. Спікери: Пітер Сігель, співзасновник і директор Digital Transitions; Владислав Берковський, виконавчий директор Українського культурного фонду.
  • Воркшоп 2 «Стандарти та специфікації: забезпечення постійного цифрового збереження», що відбудеться 28 вересня, 15:00-16:00. Під час другого воркшопу обговорюватимуться стандарти якості, що відповідатимуть настановам ISO 19264-1 або FADGI 2023 для проведення оцифрування. Спікер: Бен Корт, менеджер технічного забезпечення у Digital Transitions.
  • Воркшоп 3 «Обладнання для оцифрування та демонстрація робочого процесу», що відбудеться 5 жовтня, 16:00-17:00. Впроваджуючи програму оцифрування, важливо пам’ятати не лише про миттєвий успіх проєкту, а й про його довгострокову стійкість. Під час третього воркшопу буде висвітлено конкретне апаратне забезпечення, таке як DT Atom, і робочі процеси оцифрування різних видів матеріалів, а також напрацювання, що розроблені, аби допомогти іституціям максимально представити свої колекції на загал. Спікер: представник Digital Transitions.
  • Воркшоп 4 «Підсумкова презентація, сесія запитань і відповідей», що відбудеться 12 жовтня, 16:00-17:00. Під час цієї презентації Digital Transitions спільно з УКФ розглянуть будь-які невирішені питання щодо сучасних технологій оцифрування, найкращих практик і процесів.

Для участі у воркшопах необхідно зареєструватися до 17 вересня за посиланням.

Категорія: Статті