14 Липня 2022, 09:07

В умовах воєнного часу діячі культури та митці опинилися серед найуразливіших професій, адже більшість мистецьких інституцій та організацій згорнули або зовсім припинили свою діяльність. 

Для підтримки митців та діячів культури Український культурний фонд запускає новий ЛОТ «Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності» у межах грантової програми «Дослідження. Освіта. Резиденції. Стипендії». Подача заявок триватиме з 18 липня до 3 серпня 2022 року включно. 

«В часи найбільшої кризи мистецтво та культура є надважливими для української нації у подоланні страшних стресів війни, зміцнення непереможного духу та можливості продуктивно й плідно працювати заради перемоги. Саме тому одним із пріоритетів ЛОТу ми визначили підтримку митців, які створюють проєкти з широкою культурно-просвітницькою складовою на тему війни росії проти України та меморіалізації героїчної боротьби українського народу, – розповів Владсилав Берковський, виконавчий директор УКФ. – Враховуючи часові обмеження на підготовку проєктів, їхню реалізацію в межах бюджетного року та перманентну зміну актуальності проєктів через війну, ми оптимізували календар проведення конкурсного відбору до мінімальних термінів». 

Стипендіатом ЛОТу можуть бути фізичні особи – громадяни України, які досягли 18 років та провадять свою професійну діяльність у відповідних секторах культури та креативних індустрій і здійснюють свою діяльність виключно на території України.

Результатом виконання стипендії має бути культурно-мистецький продукт або відновлення культурно-мистецької діяльності (відновлення мистецької спроможності стипендіата). 

Пріоритети ЛОТу «Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності»:

  1. Підтримка відновлення індивідуальної культурно-мистецької діяльності та креативних індустрій на всій території України.
  2. Підтримка митців, які створюють мистецький продукт із широкою культурно-просвітницькою складовою з сучасної тематики війни з російською федерацією та меморіалізації героїчної боротьби українського народу.
  3. Підтримка культурних діячів та митців, які сприяють зміцненню морального духу українців та єднанню світової спільноти проти російського агресора.

 Загальний бюджет ЛОТу – 4,5 млн грн. Максимальна сума гранту – 150 тис грн. 


Категорія: Статті