14 Квітня 2024, 09:04

Український культурний фонд розпочав підготовку до конкурсного добору на посаду Виконавчого директора. Аби процедура була максимально публічною та прозорою, 12 квітня було проведено онлайн-обговорення вимог до потенційних кандидатів. Модераторкою події виступила голова Наглядової ради УКФ Наталія Кривда.  

До заходу, зокрема, долучилися працівники культурних інституцій, митці, громадські діячі, серед яких представники Міністерства культури та інформаційної політики України, Івано-Франківського драмтеатру, міжнародного фонду «Відродження», ГО «Інститут законодавчих ідей», ГО «Культурна Асамблея» та інші.

Під час круглого столу учасники запропонували низку вимог до кандидатів на посаду виконавчого директора УКФ та обґрунтували їхню доцільність. Запис події доступний за посиланням на ютуб-каналі УКФ. 

За словами Наталії Кривди, озвучені побажання та пропозиції Наглядова рада УКФ візьме на розгляд.

«Це не єдине вікно можливостей. У спільноти ще буде шанс запропонувати свої змістовні вимоги до кандидатів. Для цього ми створили окрему електронну пошту, куди можна надсилати пропозиції. Докладемо зусиль, аби усі їх опрацювати. Вдячна тим, хто знайшов час, сили та натхнення долучитися до онлайн-обговорення. Ми продовжимо цю роботу. Вона не проста і дратує своєю формальністю, але без неї ми не вийдемо на якісну процедуру конкурсного добору – ту, яку всі чекають, але мало хто хоче брати в ній участь, аби сформувати її прозоро», – зазначила Наталія Кривда.

Перелік вимог до кандидатів на посаду виконавчого директора УКФ та їх обґрунтування надсилайте на пошту [email protected] до 18 квітня включно. 

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про Український культурний фонд», Виконавчий директор УКФ обирається Наглядовою радою Фонду за результатами публічного та прозорого конкурсного добору у порядку, визначеному Регламентом Наглядової ради Фонду.



Категорія: Статті