13 Листопада 2023, 10:11

Український хіп-хоп гурт «Танок на майдані Конґо» за підтримки Українського культурного фонду представив новий соціальний проєкт «Вдома» – пісню та анімаційний кліп про повернення українських біженців додому. 

«Ідея цього треку зʼявилася весною 2022 року, коли учасники гурту були розкидані по різних країнах і містах, але вже тоді йшлося про майбутнє повернення всіх наших вимушених біженців додому – ми грали благодійні концерти в Європі й добре розуміли, про що йдеться. Розуміли на власному досвіді», – розповів один із вокалістів гурту Олександр Сидоренко («Фоззі»).

Роботу над проєктом гурт розпочав 2023 року і одразу визначив його «ідею-максимум» – створити короткометражний музичний анімаційний фільм, де на прикладі однієї української родини показати «нашу спільну мрію – повернутися та повернути своє». 

«Ми розписали персонажів, підготували сценарій, але згодом зрозуміли, що зможемо вмістити все це в один кліп. В травні ми обирали в чаті гурту варіанти приспіву, в одному з них йшлося про суто воєнну історію – про людей, які знову вийдуть з-за куліс, знявши шоломи. Якраз тоді наш гітарист Ярослав Верьовкін був у Бахмуті та його яскрава реакція й підказала – треба обрати саме цей варіант», – додав Олександр Сидоренко.

Анімація проєкту була створена у партнерстві з фільммейкером Сашком Даниленком. 

Проєкт «Вдома» можна переглянути на ютуб-каналі або послухати на всіх популярних музичних стримінгових платформах. 



Категорія: Статті