12 Червня 2023, 13:06

Команда УКФ у партнерстві з програмою ЄС «Креативна Європа» в Україні розповіли про можливості розвитку для громад та їхнього туристичного потенціалу через сферу культури та презентували успішні приклади проєктів, що були реалізовані на Черкащині за підтримки УКФ.

Під час форуму колеги з Департаменту туризму Вінницької міської ради також навели приклади подібних ініціатив, що повпливали на туристичну привабливість регіону, зокрема розповіли про культурно-туристичний маршрут «Camino Podilico: Подільський шлях святого Якова», що був реалізований за підтримки Фонду.

«Культура та креативні індустрії мають значний вплив на розвиток туристичного потенціалу регіонів. Пізнавальні маршрути, музеї, галереї, місцеві театри – всі вони привертають увагу потенційних туристів, які, зацікавившись певної пам’яткою, подією або історичним фактом, їдуть в регіони. Як результат, це стимулює економічний розвиток міст та сіл. Адже туристи, окрім відвідування пам’яток, заселяються в готелі, відвідують місцеві магазини, кав'ярні. Окрім інвестицій у громаду від туристів також варто пам’ятати, що культурно-мистецькі проєкти створюють нові робочі місця та в цілому сприяють розвитку підприємництва.

Спільно з партнерами ми й надалі будемо працювати над популяризацією думки, що наша культура, наша спадщина безпосередньо може, а в деяких регіонах вже впливає на розвиток та генерує додаткові фінансові надходження у бюджет», – сказав Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ.



Категорія: Статті