11 Червня 2024, 12:06

7 червня у Києві відбулося урочисте відкриття 11-го «Чілдрен Кінофесту» – наймасштабнішого українського кінофестивалю для дітей і підлітків, організованого за підтримки Українського культурного фонду. 

В церемонії, що проходила в Будинку кіно, взяли участь заступник виконавчого директора УКФ з проєктної роботи Дмитро Решетченко, актор театру та кіно, співак Артур Логай, виконавиця Світлана Тарабарова та інші. Ведучою фестивалю стала журналістка Марічка Падалко

«Це не просто фестиваль дитячого кіно. Це захоплива кінематографічна пригода, яка об'єднає маленьких кінолюбів та їхніх рідних в кінотеатрах 11 українських міст. Фестиваль також пропонує безліч інтерактивних заходів, майстер-класів та зустрічей з відомими українцями, що дозволить дітям зануритися у світ кіно та дізнатися більше про процес його створення. Чудова нагода для розвитку творчих здібностей та відкриття нових талантів серед молодого покоління. Пишаємося цим культурним продуктом, до створення якого вчергове з радістю долучився Український культурний фонд», – сказав Дмитро Решетченко на церемонії відкриття 11-го «Чілдрен Кінофесту». 

Фестиваль розпочався з показу анімаційного фільму «Королівство Кенсуке», спільного виробництва Франції, Великої Британії та Люксембургу. В основі фільму – історія про хлопчика та його вірного собаку, які опиняються на безлюдному острові після шторму. 

Окрім фільму «Королівство Кенсуке», до Міжнародного конкурсу «Чілдрен Кінофесту» ввійшли шість нових європейських стрічок. Їх теж покажуть у кінотеатрах одинадцяти українських міст, де триває кінофестиваль. Також на великих екранах продемонструють ретроспективну програму: новітню реставрацію анімаційного фільму Рене Лалу «Володарі часу» 1982 року, добірку фільмів-фіналістів Дитячого кіноконкурсу і торішнього переможця – іспанську комедія «Душа команди». 

Фестиваль триватиме до 16 червня онлайн і офлайн у кінотеатрах Києва, Львова, Вінниці, Житомира, Дніпра, Запоріжжя, Луцька, Одеси, Полтави, Хмельницького та Чернігова. Відвідати покази стрічок вдасться після попередньої реєстрації за посиланням. Усі події кінофестивалю безплатні.

Категорія: Статті