11 Квітня 2024, 09:04

Наглядова рада та Дирекція Українського культурного фонду, дотримуючись високих стандартів відкритості, висловлюють свою консолідовану позицію щодо принципів прозорості та доказовості, які є непорушними в роботі Фонду.

З огляду на це, Фонд ініціює звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції зважаючи на ризик існування потенційного конфлікту інтересів між окремими членами Наглядової ради та Дирекцією у питанні оцінювання проєктів поточного грантового сезону.

Аби попередити можливі маніпуляції громадською думкою, повідомляємо, що на час розгляду звернення НАЗК конкурсний відбір проєктних заявок за програмами «Культурна спадщина», «Відновлення культурно-мистецької діяльності» та «Культура. Регіони» призупинений.

«Члени Наглядової ради та Дирекція, високо цінуючи довіру культурно-мистецької спільноти до інституції, свідомі того, що конкурсний відбір повинен бути об'єктивним та неупередженим, аби не поставити під сумнів давно задекларовані Фондом принципи відкритості та прозорості в роботі. Прошу митців та діячів культури з розумінням поставитися до вимушеної паузи в конкурсному відборі за програмами. Це своєрідна плата за прозорість в роботі. Очікуємо від НАЗК роз'яснення наших подальших кроків, аби мати змогу рухатися далі», – наголосила Наталія Кривда, голова Наглядової ради УКФ.

Ваша довіра – для нас понад усе. І жоден конфлікт не в силі її підірвати. Команда Українського культурного фонду висловлює подяку заявникам за розуміння ситуації й перепрошує за затримку в публікації реєстрів.



Категорія: Статті