08 Липня 2021, 15:07

Наразі Український культурний фонд розпочав фіналізовувати програми 2021 року, активно підписуються договори, а грантоотримувачі - в процесі реалізації проєктів. Про це у своєму першому інтерв’ю ведучому Вадиму Карп’яку в ефірі Радіо «Культура» повідомив Виконавчий директор Українського культурного фонду Владислав Берковський. 

Цьогоріч УКФ отримав рекордну кількість заявок на гранти й очікує виконання близько 600 унікальних проєктів за затвердженими програмами. 

«За прогнозами цей показник щороку тільки зростатиме. І це вимагає дуже великих зусиль зі сторони працівників Фонду безпосередньо, адже нам необхідно було в короткий термін розглянути близько 4000 заявок. Далі - провести технічний відбір, перевірити змістовну частину, наявність укомплектованого пакету документів, переглянути запити на бюджетування… Тож, насправді, це кропітка робота, яка вимагає від кожного з нас професійного включення 24/7», - акцентував Голова Фонду.

Розповідаючи про поетапність та важливість оновлення загальної Стратегії розвитку Українського культурного фонду на 2022 – 2030 роки Владислав Берковський також поділився зі слухачами планами Фонду й щодо розробки окремої грантової програми на запит часу. Мова про цифровізацію мистецтва. 

«Однією з наших ідей є наступного року виділити окремий лот «Діджиталізація» в рамках затверджених програм, проєкти якого будуть спрямовані на те, щоб за державні кошти грантоотримувачі могли здійснювати діджиталізацію музейних, бібліотечних, архівних фондів і виставляти їх в онлайн-доступ українцям і світові», - Владислав Берковський, Виконавчий директор Українського культурного фонду.

Про перші досягнення, колектив і стратегування діяльності Фонду слухайте в повній версії інтерв’ю за посиланням: https://bit.ly/3xp3HUj




Категорія: Статті