07 Серпня 2023, 14:08

Херсонський театр імені Миколи Куліша за підтримки Українського культурного фонду розпочав гастролі з виставою про окупацію «Лишатися (не) можна...».

Проєкт «Лишатися (не) можна...» – це документальна вистава про життя в окупації та виїзд на підконтрольну Україні територію. В основі сюжету лежить пʼять реальних історій співробітників Херсонського театру.

«У документальній виставі – історія спротиву. У ній немає жодного слова вигаданого, це все реалії наших працівників, які тікали від окупації. Слово "окупація" – страшне. Я ніколи не думав, що я, вихований на книжках про Другу світову, буду сам ховатися, мене будуть арештовувати, я буду змушений тікати зі свого дому. І це пережили всі херсонці, всім під час окупації було страшно. Виставу створили задля меморіалізації героїчної боротьби українського народу, вона є рефлексією на події, що відбуваються у країні», – розповів генеральний директор-художній керівник театру Олександр Книга.

Наразі покази вже відбулися у Миколаєві, Кропивницькому, Черкасах та Одесі. На черзі – Київ, Житомир, Івано-Франківськ та Львів.

Категорія: Статті