06 Червня 2023, 12:06

Український культурний фонд у партнерстві з програмою ЄС «Креативна Україна» презентували свої грантові можливості для команд українських бібліотек. 

Учасниками заходу стали понад 100 фахівців бібліотечної справи з Києва та Київської області.

Владислав Берковецький, виконавчий директор УКФ, поінформував про комунікаційну, фандрейзингову та аналітичну діяльність Фонду, а також співпрацю з міжнародними спілками та дипломатичними установами під час повномасштабної війни. Заступник виконавчого директора УКФ з проєктної роботи Дмитро Решетченко розповів про грантові можливості від інституції та акцентував особливу увагу учасників на необхідності чіткого дотримання вимог щодо аплікаційного пакету документів. Роботу над помилками, яких припускаються учасники грантових сезонів, провела заступниця начальниці проєктного відділу УКФ Світлана Колєснікова. Наприкінці заходу провідний експерт бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні Микола Ульянов розповів про можливості від Європейського Союзу, що спрямовані на зміцнення культурного різноманіття, відповідають потребам та викликам сектору культурних та креативних індустрій, використовують цифрові технології, екологічність, гнучкість, адаптивність та інклюзивність.

«У проєкт стратегії Фонду на 2023-2025 роки ми заклали напрям "Підтримка ініціатив з реставрації, відновлення, збереження, промоції та розширення доступу до культурної спадщини", одне з ключових завдань якого - це сприяння осучасненню музеїв, архівів, бібліотек, перетворення їх на своєрідні коворкінги чи культурні хаби, або навіть інноваційні кластери. Тому я запрошую команди українських бібліотек вже розробляти ідеї для подібних проєктів, інструмент для реалізації ми надамо», – зазначив Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ.



Категорія: Статті