06 Лютого 2023, 17:02

Актуальна добірка відкритих конкурсів у програмі ЄС «Креативна Європа»:

  • «Європейські кінофестивалі». За даним конкурсом грант можуть отримати європейські кінофестивалі, в програмі яких є не менш ніж 50% наднаціональних європейських кінострічок, а щорічна активність кінофестивалів має бути спрямована на розширення аудиторій всіх вікових груп, особливо молоді, разом із імплементацією інноваційних підходів. Кінцевий термін подачі заявки – 9 березня 2023 року. Докладніше за посиланням.
  • «Розвиток аудиторії та кіноосвіта». Мета конкурсу – промоція європейських аудіовізуальних творів, особливо з використанням цифрових технологій, включно з творами, що належать до культурної спадщини, а також підтримка в Європі та за її межами якнайширшого залучення та розвитку аудиторії всіх вікових груп, особливо молоді. Кінцевий термін подачі заявки – 30 березня 2023 року. Докладніше за посиланням.
  • «Новини: Медіаграмотність». Цей конкурс розрахований для ЗМІ, які впроваджують практики, що дозволяють аудиторії орієнтуватись в сучасному медійному середовищі та протистояти маніпуляціям та дезінформації. Кінцевий термін подачі заявки – 30 березня 2023 року. Докладніше за посиланням.
  • «Інноваційні лабораторії». Цей конкурс заохочуватиме представників з різних культурних та креативних секторів, включаючи аудіовізуальний, розробляти та тестувати інноваційні рішення для ключових завдань, які потенційно матимуть позитивний довгостроковий вплив на різні культурні та креативні сектори. Кінцевий термін подачі заявки – 20 квітня 2023 року. Докладніше за посиланням.
  • «Новини: Журналістські партнерства – Колаборації». Цей конкурс розрахований для ЗМІ і спрямований на підтримку високих стандартів медіа продукції через посилення міжнародної співпраці серед журналістів та медіа фахівців. Кінцевий термін подачі заявки – 27 квітня 2023 року. Докладніше за посиланням.
  • «Новини: Журналістські партнерства – Плюралізм». Цей конкурс розрахований для ЗМІ, які важливі для демократії та розвитку громадянського суспільства, за посередництвом громадських організацій, активних у медіа секторі. Кінцевий термін подачі заявки – 27 квітня 2023 року. Докладніше за посиланням.

Якщо маєте питання щодо конкурсів, напишіть листа на [email protected] або у мессенджер фейсбук-сторінки Creative Europe Desk Ukraine.

Категорія: Статті