+380 (44) 506 22 66 [email protected]
05 Вересня 2024, 14:09

Творче об’єднання «Ніч в Університеті» за підтримки Українського культурного фонду запрошує на серію вечірніх театралізованих екскурсій «Ніч у Музеї. Розстріляне відродження», присвячених поколінню Червоного ренесансу та долі його представників.

Почути про сторінки української історії охочі зможуть 12, 14 та 15 вересня з 17:30 до 21:30 в Музеї видатних діячів української культури, відомому як «Український Парнас», у Києві. Тривалість екскурсії – близько 2 годин. Участь в екскурсіях безкоштовна за попередньою реєстрацією, яка розпочнеться 10 вересня о 19.00 за посиланнями у телеграм та фейсбук «Ніч в Університеті». 

Також ексклюзивно для підписників сторінки УКФ в інстаграмі вже триває розіграш квитків до 7 вересня, 12:00.

На відвідувачів очікують розповіді про Розстріляне відродження, серед якого Лесь Курбас, Теодосій Мовчанівський, Микола Хвильовий, Михайло Бойчук, а також про репресії та судилища, сфабриковані звинувачення і трагедії Биківні та Сандармоху, про театр і літературу, мистецтво і науку, побут і українізацію. 

Приміщення, в яких проходитимуть екскурсії, частково інклюзивні й передбачають підйоми й спуски сходинками. Якщо вам буде потрібна допомога із пересуванням, повідомте про це організаторів у примітках під час реєстрації. У випадку повітряної тривоги екскурсія припиняється, а відвідувачі та актори перемістяться до укриттів.


Категорія: Статті