04 Березня 2024, 17:03

29 лютого Український культурний фонд завершив приймати заявки на грантову програму «Культура. Регіони». Усього до Фонду надійшло 233 аплікаційних пакети, реєстр доступний за посиланням.

Подача проєктів заявниками в межах програми здійснювалася на три ЛОТи: ЛОТ 1 «Локальна культура», ЛОТ 2 «Культура корінних народів України», ЛОТ 3 «Реінтеграція культурою» (проєкти для прифронтових та деокупованих територій). 

Загальний запит на фінансування становить 186,19 млн грн. Перше місце за кількістю поданих заявок посіла Харківщина – 23, друге місце у Дніпропетровщини – 21, третє місце у Львівщини – 19.

За секторами культури та мистецтв на першому місці – культурна спадщина – 90, за ним – культурні та креативні індустрії – 47, а також аудіовізуальне мистецтво – 35.

Серед організаційних форм у трійку лідерів увійшли громадські та комунальні організації, а також органи місцевого самоврядування.

Наразі за програмою розпочато етап технічного відбору, результати якого будуть оприлюднені до 22 березня 2024 року на сайті УКФ.



Категорія: Статті