02 Жовтня 2023, 16:10

З 2 жовтня 2023 року Український культурний фонд розпочав конкурс із добору експертів УКФ для забезпечення прозорого та ефективного відбору проєктів, що будуть реалізовані у 2024 році. Про це повідомив Владислав Берковський, Виконавчий директор УКФ, під час пресконференції в інформаційному агентстві «УКРІНФОРМ».

У грантовому сезоні 2024 року експертні ради продовжать формуватися за секторами культури та мистецтв. Як зазначив Владислав Берковський, УКФ розглядає можливість збільшити терміни перебування експертів у складі експертних рад до двох років.

«Хотів би звернути увагу на один важливий момент, що зараз розглядається в Українському культурному фонді. Якщо дійдемо згоди з Наглядовою радою та профільним міністерством, то ми укладемо договори з нашими експертами на два грантові сезони. Тобто фахівці, які подадуться на конкурс в цьому році і будуть відібрані до експертних рад УКФ, здійснюватимуть свої повноваження впродовж двох наступних років: і у 2024, і у 2025», – сказав Владислав Берковський.

Тетяна Бабійчук, начальниця експертного відділу, зазначила, що 75% експертів, які здійснюють оцінку культурно-мистецьких проєктів, є експертами з попередніх грантових сезонів, та нагадала про вимоги до кандидатів в експерти.

«Кандидат до експертної ради повинен мати досвід професійної діяльності у відповідному секторі культури та мистецтв не менше п'яти років, досвід управління проєктами, бюджетування та їхньої оцінки – не менше трьох років», – наголосила Тетяна Бабійчук.

Відбір кандидатів до експертних рад відбуватиметься відповідно до Положення про Комісію з добору експертів та організації роботи експертних рад Українського культурного фонду та Положення про Комісію з добору та організацію роботи експертів експертних рад Українського культурного фонду.

Кінцевий термін подачі – 3 листопада, 18:00. Перелік документів, що необхідно подати для участі у конкурсі, розміщено за посиланням.

Читайте також: УКФ оприлюднив реєстри переможців конкурсного відбору проєктів у 2023 році.

Категорія: Статті