02 Червня 2023, 12:06

Український культурний фонд розпочинає громадське обговорення проєкту Стратегії на 2023-2025 роки. Документ визначатиме основні напрями діяльності інституції у середньостроковій перспективі, а саме під час повномасштабної війни росії проти України.

«Підготовчі заходи для розробки Стратегії Фонду тривали з другої половини 2020 та увесь 2021 рік. Впродовж цього періоду було проведено дві стратегічно-моделюючі сесії, а також чотири проєктні сесії. До складу Робочої групи увійшли співробітники Фонду, зокрема представники секторів аналітичної роботи та міжнародного співробітництва, проєктного відділу та відділу комунікацій, представники Міністерства культури та інформаційної політики, та зовнішні незалежні експерти. Презентація перших напрацювань була запланована на 23 березня 2022 року з нагоди п’ятиріччя діяльності установи.  

На жаль, через повномасштабне російське вторгнення левова частка розробок вимагала негайного перегляду та адаптації до нових викликів і завдань, серед яких – відновлення і розвиток країни через культуру та креативність. Попри постійні обстріли та перебої в електропостачанні впродовж 2022 – на початку 2023 року відповідна робота нами все ж була проведена. Вона включала в себе низку координаційних зустрічей зі співробітниками Фонду, проведення круглих столів з представниками сфери, опитування цільових груп та національні дослідження стану культурної сфери», – розповів виконавчий директор УКФ Владислав Берковський.

Оновлений проєкт документу, що актуалізовано до нових викликів, доступний за посиланням.

УКФ вдячний партнерам, зокрема Інституту стратегії культури Львова та Агенції регіонального розвитку Сумської області, які вже надіслали рецензії до проєкту Стратегії. Наразі вони опрацьовуються сектором аналітичної роботи УКФ.

Долучайтеся і Ви! Беріть участь у громадському обговоренні документу, надсилайте свої думки та пропозиції з індикаторами вимірювання до 2 липня 2023 року на електронну пошту [email protected] або у письмовому вигляді на адресу УКФ: 01010, м. Київ, вул. Лаврська, 10-12. 

За результатами громадського обговорення проєкт Стратегії буде доопрацьовано та подано на погодження Наглядовій раді УКФ. 

Відкритий діалог – шлях до взаєморозуміння. Лише разом ми зможемо створити план дій, що відповідатиме вимогам часу та буде враховувати потреби всіх зацікавлених сторін.



Категорія: Статті