01 Листопада 2022, 12:11

Щотижня Український культурний фонд формує добірки актуальних можливостей, що спрямовані на підтримку діячів культури, які залишилися в Україні попри повномасштабну військову агресією росії проти України. 

Начасний перелік:

  • Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття премії імені Олеся Гончара. Премія присуджується за кращі літературні твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України. Грошова винагорода – 20 000 гривень. Кінцевий термін подачі заявки – 1 лютого 2023 року. Докладніше за посиланням.
  • Польське товариство авторів ZAiKS та Фонд Центру КАРТА оголосили літературний конкурс «Ми після 24 лютого 2022». Тексти мають бути автентичним свідченням та фіксацією емоцій людей, які після повномасштабного нападу росії на Україну мали особливі переживання, якими прагнуть поділитися та мають потребу висловити це мовою мистецтва. Грошова винагорода до 15 000 злотих. Кінцевий термін подачі конкурсної роботи (оповідання, мікродрами чи епістолярний наратив) – 30 листопада. Докладніше за посиланням.
  • Фонд Kyiv Contemporary Music Days продовжує надавати допомогу українським академічним музикантам, композиторам, виконавцям та музикознавцям. Ця допомога може бути спрямована на забезпечення базового рівня життя та безпеки (продукти, ліки, одяг, оплата комунальних послуг, транспортні витрати тощо) або ж на покриття витрат, що дозволяє музикантам зберегти свою професію (підтримка інструментів у належному стані, придбання недорогого обладнання або будь-які інші нагальні професійні потреби). Щоб подати заявку на отримання допомоги, потрібно заповнити форму за посиланням.
  • УКФ спільно з програмою PEN America «Artists at Risk Connection» продовжує надавати фінансову підтримку діячам сектору візуального мистецтва. Якщо ви перебуваєте в Україні та здійснюєте свою діяльність у відповідному секторі, беріть участь у конкурсі та заповнюйте запит від фізичних осіб на фінансування. Докладніше за посиланням.
  • PEN Ukraine продовжує надавати стипендії українським письменникам, перекладачам та літературним критикам, які перебувають в Україні або були вимушені виїхати за її межі. Стипендійна програма покликана зберегти сталість і тяглість літературного процесу в Україні й надати авторам можливість продовження роботи над важливими проєктами. Заявки приймаються на постійній основі до 30 листопада. Докладніше за посиланням.

Підписуйтеся на телеграм-канал «УКФ ЩОДНЯ» або дайджест «Хроніки культурного фронту», щоб не пропустити корисну інформацію.

Категорія: Статті