01 Березня 2023, 12:03

Наприкінці січня 2023 року Український культурний фонд завершив приймати заявки на грантову програму «Відновлення культурно-мистецької діяльності». Основна мета програми – в умовах повномасштабної війни забезпечити та підтримати відновлення культурно-мистецької діяльності митців та інституцій сфери культури України. Загалом до Фонду надійшло 650 аплікаційних пакетів, однак 7 з них були відкликані заявниками. 

Безумовними лідерами за кількістю поданих заявок стали Київ, Львівська та Дніпропетровська області.

138 заявок на програму надійшло від фізичних осіб. Водночас серед організаційних форм у трійку лідерів увійшли фізичні особи-підприємці, громадські організації та комунальні установи.

За секторами культури та мистецтв на першому місці – аудіовізуальне мистецтво, за ним – культурні та креативні індустрії, а також сценічне та перформативне мистецтво.

Загальний запит на фінансування проєктів за програмою «Відновлення культурно-мистецької діяльності» становить 459, 45 млн гривень.

До речі, серед заявників грантової програми більшість становлять представники вікової групи 35-50 років. За гендерним співвідношенням у командах переважають жінки.



Наразі за програмою триває експертне оцінювання проєктних заявок, рейтинговий ресєтр буде опублікований до 13 березня відповідно до Календаря проведення конкурсного відбору. 

 






Категорія: Статті