01 Лютого 2024, 15:02

У вівторок, 30 січня, команда Українського культурного фонду провела робочу зустріч з представниками Міністерства культури Іспанії – Серхіо Відалем та Мануелем Валедекантосом, та представниками Міністерства закордонних справ і співробітництва Іспанії (Агенцією з міжнародної співпраці та розвитку) – Інмакуладою Екскобар та Даніелем Солісем.

Зустріч відбулася в онлайн-форматі за ініціативи Посольства Королівства Іспанії в Україні й стала вагомим внеском у посилення культурного обміну для зміцнення двосторонніх відносин.

Потенційні напрямки співпраці у сфері культури стали наскрізною темою обговорення учасників зустрічі. Зокрема, йшлося про обмін знаннями та досвідом у царині реставрації об’єктів культурної спадщини, актуальність проведення спільних досліджень в галузі авторського права, законодавчі аспекти, трудові умови праці митців та професіоналів культурної індустрії. 

Також було обговорено можливості розроблення програм міжнародної співпраці та підтримки Іспанськими установами культури проєктів УКФ.

Український культурний фонд висловив щиру подяку іспанським колегам за підтримку України у зв’язку з військовою агресією рф, активну залученість до відновлення України та готовність до поглибленої співпраці з культурними інституціями Королівства Іспанії.



Категорія: Статті