Всеукраїнська соціальна інформаційна кампанія про музичні здібності дітей із синдромом Дауна "Музика - важлива. Музика - можлива"

Український культурний фонд / Архів проектів УКФ / Всеукраїнська соціальна інформаційна кампанія про музичні здібності дітей із синдромом Дауна "Музика - важлива. Музика - можлива"

Рік: 2021

Локація: Київ, Україна

Продукт: інформаційна кампанія

Бюджет: 737595.20 грн

Заявник: Всеукраїнська благодійна організація "Даун Синдром" 

Проєкт онлайн: https://www.facebook.com/downsyndrome.org.ua/


Мета проєкту - сприяти розвитку інклюзії у культурній галузі та суспільстві шляхом створення та промоції музичного арт-терапевтичного онлайн-гуртка для дітей з синдромом Дауна та їхніх сиблінгів з Києва та регіонів України. Гурток дозволить дітям з інвалідністю розвинути потяг до музики, вплине на покращення внутрішньо-сімейної атмосфери, продемонструє соціуму впливовість музичної арт-терапії на емоційну сферу дітей, розвиток комунікативних навичок та самоконтролю. Інформаційна кампанія є ключовим продуктом проекту та реалізовуватиметься у кількох напрямках: відео-сюжети для соцмереж та ЗМІ, зовнішня реклама. Для працівників музичного, педагогічного, напрямків буде розроблено педагогічні рекомендації по знайомству з музикуванням дітей з синдромом Дауна, та використання музики в якості терапевтичного інструменту.