Інтерактивна постійна експозиція національних спільнот та корінних народів України - “Відтінки України” на базі креативного простору “Олівець”

Український культурний фонд / Архів проектів УКФ / Інтерактивна постійна експозиція національних спільнот та корінних народів України - “Відтінки України” на базі креативного простору “Олівець”

Рік: 2021

Локація: Київ

Продукт: експозиція/реекспозиція

Бюджет: 1380006.45 грн

Заявник: Акціонерне товариство “Національна суспільна телерадіокомпанія України”

Проєкт онлайн: https://www.facebook.com/suspilne.media/;

https://corp.suspilne.media/


Проєкт присвячений розкриттю мультикультурності та промоції різності України, на території якої проживає понад 100 національностей. Фокусом роботи є збереження культури національних спільнот та корінних народів України як невід’ємної частини культури та історії України. У межах проєкту буде створена просвітницько-інформаційна та інтерактивна експозиції про національні спільноти та корінні народи України - “Відтінки України” на базі креативного простору телецентру “Олівець”. Проєкт є частиною та здійснюється у межах загальнонаціонального медіапроекту Суспільного мовника - “Відтінки України”: цикл документальних сторітелінгових історій про національні спільноти та корінні народи України. Саме роботи цих учасників проєкту, які створювались спеціально для Суспільного, стануть основою експозиції. На старті проєкту заплановано представити щонайменше 16 національних спільнот. Проте кількість як культур, так і експонатів планується збільшувати. Проєктна робота передбачає, як створення експозиції, так і екскурсій до неї - офлайн та онлайн і буде представлена 2 мовами: українська та англійська.