Підтримка запорізьких театрів та популярізація культури в період пандемії коронавірусу через створення серії радіопрограм (подкастів): "Театр: життя за лаштунками"

Український культурний фонд / Архів проектів УКФ / Підтримка запорізьких театрів та популярізація культури в період пандемії коронавірусу через створення серії радіопрограм (подкастів): "Театр: життя за лаштунками"

Рік: 2021

Локація: Запоріжжя, Запорізька область

Продукт: радіопродукт

Бюджет: 451800 грн

Заявник: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "РАДІОСТАНЦІЯ "ВЕЛИКИЙ ЛУГ" 

Проєкт онлайн: https://www.inform.zp.ua/


Метою проекту є привернення увагу мешканців Запоріжжя до культури та зокрема театру через створення серії радіопрограм у форматі сторітелінгу про театри, що діють в місті. За 2020 рік сфера культури пережила значну втрату, а як наслідок недостатньо коштів на нові вистави. Тривалий локдаун та обмежувальні заходи позначилися на прем'єрах та отриманні зворотньої реакції від глядачів. Свої втрати театри рахують і в грошовому еквіваленті, і в емоційно-іміджевому плані. Наша команда прагне виправити ситуацію та подивитися на театри не просто афішами вистав та виступів, а показати життя всередені творчих колективів. Сторітелінг – формат не тільки модний, але і затребуваний аудиторією різних вікових груп, оскільки людям цікаво слухати про історії інших людей. В даному випадку історії акторів, яких мешканці Запорізького регіону можуть побачити в театрах. Серія таких програм приверне увагу до театру, підвищить зацікавленість глядачів та збільшить кількість якісного медіа-контенту про українську культуру в Запоріжжі та Східній Україні.